Ако има , българското правителство може да поиска от американската страна

...
Ако има , българското правителство може да поиска от американската страна
Коментари Харесай

ГЕРБ: Забавянето на F-16 е заради липсата на доверие към правителството от САЩ |

Ако има, българското държавно управление може да изиска от американската страна да подкрепи България по изпълняването на задачите по Air Policing (охрана на въздушното пространство). По този метод американската страна да си поеме отговорностите по възможното закъснение.

Това предложи националният представител от ГЕРБ Христо Гаджев във връзка възможното закъснение в доставката на осемте самолета F-16 за българските военновъздушни сили. Днес президентът Румен Радев удостовери, че има такава опция и сподели: " Питайте Борисов за какво ". 

Според Гаджев забавянето не е обвързвано с софтуерните процеси, а са поради неналичието на политическото доверие към това държавно управление от американската страна.

" Държавният глава прави клевети, ние ще приказваме с обстоятелства ", разяснява изявлението на президента Гаджев. 

Той изясни, че договорът със Съединени американски щати за доставката на изтребителите F-16 има ясни периоди. В него е записано, че две машини би трябвало да бъдат доставени до втората половина на 2023 година, четири машини - напролет на 2024 година и още две машини през лятото на 2024 г. 

" Още лятото на 2021 служебното държавно управление беше осведомено за закъснение заради смяна на производството на технологията. Какво направи министърът на защитата и осведоми ли ръководителя си Румен Радев? Според нас държавното управление тогава спеше ", сподели депутатът от ГЕРБ. 

По думите му казусът е, че държавното управление на Румен Радев се е провалило в построяването на съпътстващата инфраструктура на летище Граф Игнатиево, изтънчено в контракта. 

" В момента държавното управление трансферира неусвоени пари от предходната година за тази, с цел да наваксат вероятно неуспехите на служебното държавно управление ", съобщи Гаджев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР